Citypark | 15 let

Za Citypark, največje nakupovalno središče pri nas, smo ob njegovem 15. rojstnem dnevu pripravili nepozabni modno-glasbeni spektakel na ljubljanski Špici. Praznovali so skupaj z več kot 11.500 obiskovalci.

Naše temeljno ustvarjalno izhodišče je izhajalo iz dejstva, da je po petnajstih letih čas, da se Citypark za dve noči vrne v historično središče Ljubljane, da ji prinese svoj svetovljanskost in da se sam opaja z njenim baročnim in secesijskim šarmom evropske prestolnice.

Že arhitektura prostora je v svoj zasnovi naravno gledališče, ki se spušča k reki in omogoča gostom lep pogled na Ljubljanico, ki že sam po sebi vzbuja občutek elegantne in prestižne vrtne zabave. Posebnost pa dajejo scenski elementi kot so plavajoči oder, izjemno veliki led ekrani na veliki višini in različnih oblik, vpeti med Plečnikove vrbe, vodna zavesa, stolpi za tehniko …

V popoldanskih urah so najstnike navduševali BQL, Klara Jazbec ter Nika Zorjan, najmlajši pa so uživali ob številnih animacijah, poslikavi obraza … Piko na i popoldanskemu dogajanju pa je odpela hrvaška skupina JINX.

Večerni šov se je začel s projekcijo uvodne špice na senzacionalno 20 metrsko vodno zaveso. Manekenke in manekeni ter plesalci so se v modnih kosih najnovejših in najmodernejših blagovnih znamk iz Cityparka sprehodili po dih jemajoči nakupovalni ulici na reki Ljubljanici. Stilsko jih je opremila priznana stilistka Metka Albreht.

Modna revija na vodi je bila tako prva revija na vodi pri nas. Čaroben lesket vodne zavese, magična razsvetljava in dih jemajoč plavajoči oder, pa izjemen voditeljski par, Katarina Čas in raper, glasbenika in igralec Jose Nzobandora, so reviji dodali piko na i.

Nepozaben modni šov so s priredbami pesmi o Ljubljani v celoto povezali številni glasbeniki – Grega Skočir, Matevž Šalehar – Hamo, Jana Šušteršič, Lea Sirk in Maja Keuc.

Za vrhunsko zabavo po modnem šovu, ko je plesalo staro in mlado pa je poskrbel legendarni slovenski glasbenik Magnifico.

Fotografije: Žiga Intihar, Matjaž Očko, Matic Kremžar